31.12.14

2015, I am ready!

It's come again, the end of the year. Now it's for 2014.

The good and the bad already happened this year. Many things has been achieved but failures had come all the way around as well. It was ups and downs, laughs and tears, happiness and sadness. 2014 has been give me so many lesson learned to be someone more mature and better for 2015.

And this is the day where everything has to be wrapped up. I have to be ready (whatever the condition) to move on and set my self to reach another goals.

to whom everyone may read this, please help me to remember how important 2015 would be (since I sometimes forget the path I should lead onto). I may force myself to: focus in what I am doing right now, be professional, be more punctual, more confidence, and keep pursue my old dream.

well, I think next year would not give me a chance to think about love. since my resolutions in 2015 is clear of those kind of things and will be so mucch busy of achieve this and that. I hope my resolutions could be aligned with God's will (or God let my wish to be come true).

then without further due, let's welcome the upcoming year with a bright smile, hope, and spirit!
Happy New Year 2015! Let's make the list come true and be a successful person a year ahead! Wo-hoo!

14.12.14

Going back.

It just passed a half way of two months, but world has gone change rapidly: many things happened. there were good and bad times, there were happened to me and my circle. I lost my happiness and sense right now that apparently resulted from my unclear goal in life. I always mirrored people and easily got stressed all over things, that I never look down upon my self what am I really going to do and wanted the most.

Looks like need more self-time in the nearest future.

19.11.14

I Never Knew

I never knew that labeling would be so harsh like this. Because of it, people set high bar of yourself and make their expectation rise along with it. I never knew that people judge me that high until make me suffering like this. I wish I knew that before these happened.

I never knew that people could be so that sensitive, eventhough they are your closest friends. I thought that once you in friendship, you could share anything and talk about anything. I thought that friendship is about caring, understanding, without any feeling hurt.

I never knew that I am so that selfish and insensitive. I never knew that I am so egoist. I always thinking about myself and forget about how people’s feeling. I never thought that even your closest friend, they could get hurt as well. They have their own condition that need your understanding, caring, and they also need you to listen to their problems.

Because of my insensitiveness, egoism, and selfishness; many of my friends got hurt. But my pride always bound me to change and keep going with head up and mind think ‘I could live alone and strong without them. I do not need people who do not understand me’. But everything is wrong from the start.

Because, I never knew that I am not that strong. I never knew that there is a limit of me to hold things inside by myself. I never knew those things, before it happened.

If I could turn back the time, I would never have thought any of these things. If I were more open and more care about people, it would never happened. Now I know why people always left me.

People like me do not deserve to get happiness. I do not think I could maintain any relationship. Rather than make people hurt, it would be nice if I do not get involved any of them. The evil like me should stay quietly, and disappear. 

I never knew that it took me hard and had to make these decisions. But it will be good. For anyone and me.

17.10.14

New Beginning

What a month I have been through!

These 30 days (soon) will be hard to be remembered since I was so busy keep my feet running everyday to catch up many interview schedule and test that I got. Alhamdulillah, today I found the one that will be my future step as professional accountant.

Apart from the good news, the best part is I am not alone survive in this condition, there are some nice people who always support and give me information to keep strive and optimist. And when each of us left our unemployment title, we celebrated it and give around support to keep give our best shot for the next opportunity. In here I realized how precious friends could be in your life and how grateful you will because of their existence in every seconds your life. They cherish and giving joy for my black day and weekend during this month. I could not imagine what will happen if I do not meet them.

Yes, I will soon start my new journey. I know I never choose the easy path to live my life, and I never regret my decision. I should joy every moment later, because I won't regret it later when I already left and looked back on the past. I want to give my best and show them around what I really am. Ambition is one of my power to keep live until now.

And I will not stop my crazy plan in here. I am still writing my life and expect what will come in my unexpected life. You have to wonder what's next crazy things will show up here.

Ciao!

4.7.14

...

Saya tidak ingin berandai, karena Allah menghadirkan saya ke dalam keluarga ini pasti ada maksud dan alasannya. Terus hal tersebut berulang-ulang saya putar ketika saya sedang dalam kondisi sedih akibat kadang susah mendapatkan hal layaknya teman-teman biasa dapatkan. Sebagai anak pertama, sudah menjadi tanggung jawab saya untuk dapat melakukan segala hal dengan sempurna, agar nantinya bisa di contoh oleh adik-adikku. Kasih sayang kadang porsinya harus berkurang karena maklum bahwa adik-adik lebih membutuhkan. Segala hal harus dibagi dan sedari kecil saya harus belajar untuk mengalah dan tidak egois.

Di luar, saya menjadi anak yang sangat tangguh dan lebih dewasa dibandingkan anak seumuran. Saya berpikir jauh beberapa langkah di depan dari anak-anak biasanya karena kondisi keluarga. Saya selalu serius dan berusaha untuk melakukan segalanya sesempurna mungkin. Sehingga, teman-teman mendapatkan kesan akan saya yang keras dan ambisius. Tidak salah dan tidak apa, karena bila saya tidak begitu maka saya tidak akan menjadi diri saya yang sekarang, yang dapat menjadi kakak teladan untuk adik-adik saya. Betapapun kerasnya lingkungan diluar sana, tujuanku dan tanggung jawabku adalah membuat adik-adikku memiliki hidup dan pengalaman hidup jauh luar biasa lebih indah dan hebat daripada saya sekarang.

Tetapi terkadang, saya lelah terlalu keras berusaha. Ketika saya tahu ada orang-orang di luar sana yang bisa dengan mudah mendapatkan apa yang mereka inginkan, saya menjadi.... lelah. Banyak mimpi saya yang harus tertunda karena pengorbanan  yang harus saya lakukan, sehingga kadang pikiran seperti 'andaikan saya adalah dia' muncul dan melintas di benak.

Tapi kembali lagi, saya terus berpikir kenapa saya adalah saya dan dia adalah dia. Mungkin Allah menilai saya lebih pantas dan kuat untuk menjalani hidup seperti ini, bahwa saya memang diciptakan untuk meraih segala halnya dengan perjuangan dan lika-liku kehidupan, yang mana tidak dapat dinikmati hanya dengan uang. Dan lagi, ini semua juga untuk adik-adikku yang tercinta. Semoga tidak sia-sia.

Kamu

Selama ini tidak pernah ada kata 'kamu' dalam kamus hidupku. Setidaknya dulu pernah ada, dan kini 'ia' telah menghilang di telan kenyataan pahit bahwa ia memang berbeda dan perbedaannya mengharuskan ia cukup menjadi sebuah kenangan dalam hidupku. Ia yang dulu menjadi pedoman hidupku dan garis langkahku, menghipnotisku akan ketidaknyataannya, kini mengajarkanku arti kenyataan dan hidup yang sebenarnya. Bahwa hidupku adalah hidupku. Hidupnya adalah hidupnya. Garis takdir aku dan dia tidak akan pernah bertaut dan kami hanya akan saling berseberangan satu sama lain. Entah bagaimana aku merasa hari-hari yang kutakuti selama ini akan segera terjadi, melihat sikap dan kesenyapan dirinya, kini ia akan menjadi milik yang lain.

Namun aku belajar banyak selama ia meninggalkanku sendiri disini. Aku belajar untuk bangkit dan mandiri menjalani kerasnya hidup. Aku kini tahu bahwa aku bisa kuat dan tegar, tanpa ia disampingku dan menjadi panutanku. Kini aku belajar melihat masa depan tanpa harus memaksakan diri dan idealisme hidup yang tidak jelas akan kenyataannya. Walaupun aku masih ragu akan hal-hal tabu yang dulu aku pegang kuat-kuat sebagai prinsip hidup dan ketidaksamaan diri antara kami, tapi aku kini yakin, bahwa perubahan adalah langkah awal mencapai diri yang hakiki. Perubahan yang lebih baik akan membawaku mencapai 'kamu' yang baru dalam hidupku, dan mengenang 'ia' yang dulu selalu mengisi relung hatiku.

Sebentar lagi ia berulang tahun. Seperti biasa, aku hanya akan mengirimkan doa dari sudut ruangan ini, menengadahkan tangan dan berucap alunan doa, semoga ia yang baik hatinya, indah pekertinya, selalu senantiasa disisi Allah SWT.

Terima kasih.

S.E.

Halo dunia, apa kabar?
Tepat pada tanggal 20 Juni 2014, aku bahagia. karena apa?

karena aku merasakan kenikmatan atas apa yang aku perjuangkan selama ini, kenikmatan akan penghargaan, perjuangan, dan pencapaian yang dirasakan saat sidang karya akhir selama satu setengah jam di depan dosen-dosen penguji. karena aku merasakan kasih sayang dan kedekatan dengan teman-teman yang menungguku selesai sidang, juga mendapatkan perhatian dari mereka. karena aku akhirnya OFFICIAL lulus dari fakultas ekonomi UI tercinta, dengan membanggakan dan tepat waktu. karena akhirnya, perjuangan orangtuaku untuk menyekolahkanku hingga ke jenjang kuliah dan waktu yang diluangkan dosen pembimbingku, tidak sia-sia.

Alhamdulillah, Jum'at jam 10 pagi pada tanggal 20 Juni 2014, saya dinyatakan lulus.

Nadya Restu Mayestika S.E.

3.6.14

ALHAMDULILLAH

I know I shouldn't have to brag about this right now, but I'm so excited to get the news. I just got email from my professor that was told me to prepare my internship report defense because my writing is accepted to make me graduate this semester! I'm so happy!!

And one more email was about I have to go to Singapore this week because I got invited to attend interview meeting in Singapore by some of Japanese companies. Like what I am super duper happy tonight!

It was such a blessing. Because those email came after I prayed to Allah in my shalat, to calm me down and pasrah. But Allah just reward me with those surprises! Actually I really don't believe it, especially the Singapore thing because one week before I just got email that told me that I wasn't accepted haha but it such a relieve. alhamdulillah.

So this is it. My new life has just begun and I don't want to regret it again. I will make it these chances to be a golden chance for me. Wait for it!! :)

31.5.14

Banjir Kanal Timur bukanlah Pasar Pagi, pak!!

Berhubung traffic blog lagi naik karena postingan sebelumnya yang diikutkan kuis demi #InggrisGratis, sekarang saya mau bahas dikit tentang fenomena di sekitar rumah yang entah kenapa mengganggu saya akhir-akhir ini.

Jogging Track Banjir Kanal Timur (tempo.co)
Banjir Kanal Timur atau yang biasanya disebut warga sekitar BKT, tidak hanya berfungsi sebagai tempat penampungan air ketika banjir yang memang sering terjadi di wilayah sekitarnya, tapi juga digunakan warga untuk beraktivitas seperti lari pagi dan bersepeda. Kelihatan kan dari foto diatas, rasanya damai dan sehat gitu pagi-pagi tinggal keluar rumah, nggak usah jauh-jauh ke Senayan bisa sehat sekaligus menyegarkan pikiran dan badan. Eh tapi, foto itu menipu loh. Yang sebenarnya terjadi di BKT setiap hari Sabtu dan Minggu adalah seperti yang terpampang di foto ini:

BKT YANG SEBENARNYA (detik.com)
Jalan di sekitar BKT oleh pemerintah setempat sudah di pasang palang yang berarti khusus untuk sepeda dan pejalan kaki, namun bisa teman-teman lihat sendiri di atas, begitu banyak penjaja makanan dan minuman serta motor lalu lalang. Orang-orang ke BKT kebanyakan bukan untuk olahraga lagi, tapi malah jajan makanan dan minuman yang kebanyakan tidak sehat dan tidak berolahraga. Terlebih lagi, sehabis makan, mereka membuang plastik makanan/minuman sembarangan! Yang tambah merusak lingkungan di sekitar BKT juga BKT-nya sendiri, yang seharusnya mampu menampung air jadinya malah terhambat dengan tumpukan sampah dari warga.

Makin parahnya, orang-orang sekitar tidak menyadari bahwa perbuatan mereka menyalahi aturan. Warga malah terus datang khusus untuk membeli makanan ke dalam area olahraga BKT, yang mana membuat para pedagang ini tidak jera. Selain itu, para pengguna yang ingin berolahraga menjadi terganggu karena ramainya track olahraga serta asap rokok dan asap jualan sate merusak kualitas udara pagi yang ingin dihirup (yang malah dicari sama orang yang ingin berolahraga)

Penjual yang ada di BKT, bukan cuma tukang sate, tukang burger, tukang telor, tukang nasi goreng, tukang nasi uduk, tapi juga ada tukang jualan ikan dan hamster, tukang kereta-keretaan, mainan bola-bolaan (yang makan tempat begitu banyak), orang jualan mobil, hoka-hoka bento motor, indomaret motor, delman, orang jualan baju sama sepatu, dan tukang sayur................ sepanjang jalan BKT!!!

saya nggak habis pikir, kenapa ya masyarakat nggak mau diam sedikit lihat lahan yang kosong dan dipenuhi warga sesuai dengan fungsi dan kegunaannya? Kalau jalanan sekitar BKT memang ditujukan untuk berolahraga, tolong dimanfaatkan sesuai dengan fungsinya. Pemda yang pasti sudah tahu akan hal ini semoga dapat bertidak secara tegas agar fasilitas yang dibangun dengan mahal ini bisa terus ada dan tahan lama. Kami ingin sehat!!

Top 7 Reasons Why Should I Visit England (it's all about England)

Kalau diperhatikan, industri entertainment Indonesia sedang dipengaruhi oleh budaya Korea Selatan saat ini. Dari begitu banyak fans Indonesia menyukai K-Pop dengan para boyband dan girlbandnya, drama korea dengan para aktor-aktris yang cantik-tampan dan mengharukan, hingga gaya berpakaian ala cewek boneka dan cowok manis sedang marak di Indonesia. Namun di tengah begitu kuatnya terpaan arus budaya dari negara ginseng tersebut, nggak ada yang bisa mengalahkan betapa kerennya Inggris beserta seluruh komponen didalamnya di mata dan hati saya. Kenapa?


Mau tahu alasannya, bro? Di posting-an kali ini, saya akan membahas beberapa hal yang membuat Inggris begitu memukau bagi saya-even when there's a huge wave from another country in terms of culture and entertainment, hingga saya ingin sekali mengunjungi Inggris dan pergi ke Inggris masuk ke dalam salah satu tujuan hidup saya. Berikut ini adalah daftar 7 alasan kenapa Inggris begitu keren hingga harus dikunjungi (oleh saya):

Top 7 Reasons

7) The British Accent

Siapa yang nggak tahu kalau bahasa Inggris (British) memiliki aksen yang berbeda dengan bahasa Inggris-nya Amerika? Dan aksen British itu, well I admit it, super seksi. Seperti tokoh Harry Potter yang diperankan oleh Daniel Radcliffe serta Chuck Bass yang diperankan Ed Westwick dari TV Series Gossip Girl. Pesona dari pria-pria Inggris bukan hanya dari ketampanan mereka saja, tapi juga aksen British yang memukau juga tutur bahasa yang sopan.

Bahasa Inggris-nya Inggris berbeda dari bahasa Inggrisnya Amerika, selain dari aksen juga dari cara pengucapan dan kosa kata. Bahasa Inggris lebih baku dibandingkan dengan bahasa Inggris-nya Amerika. Karena hal inilah, akan lebih baik untuk mengerti dan belajar pengucapan bahasa Inggris langsung di Inggris. Yah, selain latihannya sama cowok ganteng Inggris dengan aksen British seksinya, juga muka tampannya plus ada bekas cukuran jenggot gitu. Pasti lebih lancar bahasa Inggrisnya! Seperti di video berikut ini, Joseph Morgan ngajarin kita gimana caranya ngomong dalam aksen British.


6) Royal Family

Royal Family of England - Photo Wedding of Dutch and Duchess of Cambridge
Semua gadis di dunia (sorry I am being generalize it) pasti pernah bermimpi, suatu saat akan tiba waktunya datang pangeran tampan dari negeri seberang dengan kuda putihnya datang menjemput kita dan bilang bahwa kita adalah putri yang selama ini dicarinya!!! well, it must be the effect of too much watching disney princess movies but anyway... pangeran seperti itu memang beneran ada! Dan salah satu yang paling terkenal adalah Kerajaan Inggris dan para pangeran tampannya yaitu Pangeran Harry dan William (sayang, Harry sudah menemukan tambatan hatinya).

Walaupun merupakan negara republik, Inggris masih memiliki kerajaan lengkap beserta ratu, raja, dan para pangeran di dalamnya. Keluarga kerajaan Inggris tidak menjalankan pemerintahan seperti layaknya dahulu, namun kini lebih mengemban misi seperti tentang kebudayaan dan sosial negaranya. Dapat melihat langsung megahnya Buckingham Palace, kalau beruntung bisa bertemu dengan Dutch and Duchess of Cambridge, adalah salah satu hal yang nggak bisa dipisahkan dari Inggris. Mana tahu, mana tahu ya, pas saya jalan-jalan di sekitar istana nggak sengaja ketemu Pangeran William dan maybe he will think I am the one. Yah, walaupun 99,9% hanya bisa mimpi.

5) The History

Inggris kaya dengan sejarah! Inggris sudah ada selama berabad-abad lamanya, dengan begitu banyak sejarah terukir dan terlihat dari peninggalan leluhurnya. Seperti istana kerajaan, gereja dan katedral tua, serta karya seni otentik ternama. Misal di Indonesia, Inggris sudah menjadi kerajaan yang modern pada tahun 1811 saat menjajah kita, dengan peninggalannya yaitu bunga bangkai (Rafflesia Arnoldi). Saking sudah lamanya, beberapa sejarah tokoh Inggris menjadi legenda dan cerita rakyat yang terkenal di seluruh dunia seperti King Arthur, Robin Hood, dan Jack The Ripper. Tidak lupa juga legenda adanya naga dan para peri, yang terbentuk awal dari bumi Inggris.

Wentminster Abbey Interior
Ngomong-ngomong dengan sejarah, nggak lengkap namanya kalau tidak mengunjungi bangunan peninggalan sejaran dan museum di Inggris. Wentminster Abbey, salah satu tempat paling harus-kudu dikunjungi para turis dan saya, karena dari gereja tua tersebut kita bisa belajar sejarah Inggris dan kaitannya dengan agama kristen. Kita juga bisa lihat bagaimana pada zaman itu, masyarakat Inggris sudah jauh lebih maju di bidang arsitektur dan kesenian sehingga dapat menghasilkan maha karya sebegitu indah. Selain itu Big Ben dari Elizabeth Tower! icon kota London ini nggak boleh dilupakan, begitu banyak sejarah terjadi di sekitar lokasi jam besar ini. Di Indonesia sendiri, kita punya Jam Gadang yang mirip dengan Big Ben (walaupun nggak ada hubungannya). Untuk museum, di Inggris kita bisa belajar banyak sejarah dan peninggalan Inggris dengan mengunjungi National Arts Museum, British Museum dan Tate Modern Art Gallery serta Science Museum secara gratis! Datang ke museum di Inggris pasti sensasinya berbeda dengan museum-museum di Indonesia karena kebanyakan museum di Inggris di rawat dan menggunakan fasilitas canggih sehingga bikin pengunjung menikmati pembelajaran dari museum in a fun way. Pasti nggak boleh dilewatkan kesempatan bisa mengunjungi museum hi-tech di negara maju, bukan?

4) The City

Kalau berbicara tentang Inggris, pasti nggak bisa lupa dengan London, sang ibu kota. Ada begitu banyak hal menarik yang bisa ditelusuri di London. Doubledecker dan The Telephone Box yang terkenal tersebut dapat ditemukan dibeberapa sudut ibu kota, juga Abbey Road yang terkenal. Kalau buat saya, London itu lokasinya salah satu universitas bergengsi dan pelopor ekonom hebat yaitu London School of Economics (LSE). Juga merupakan salah satu contoh kota besar yang bisa menyeimbangkan unsur modern dengan budaya secara apik, kita bisa lihat Big Ben, istana, dan museum di jaga baik oleh masyarakat dan pemerintah. Selain itu, bisa ditemui begitu banyak jumlah taman-taman kota tersebar di London yang membuat kota begitu rimbun dan menjadi tempat berkumpul dan bersosialisasi.

London School of Economics Plaque
Piknik di taman, ditemani british guy lulusan LSE, terus naik double decker keliling kota seru kali ya. Bukan seru lagi... indah banget pasti.

3) The Music

Coba bayangkan, british accent itu dipadukan dengan alunan nada menyentuh hati dari pria Inggris yang punya bekas cukuran gitu: HOW COULD BE THEY ARE EXIST?. Inggris yang saya tahu adalah salah satu negara yang menghasilkan begitu banyak musisi dan seniman papan atas.

MUSE
Saya penggemar berat band-band Inggris! Ya, karena pengaruh aksen dan kosa kata yang menarik membuat mereka begitu berbeda. Salah satu yang paling saya idolakan adalah Muse. Terus juga Keane, Arctic Monkeys, Radiohead, Coldplay, Oasis, The Cure, The Beatles, Queen, Led Zeppelin, etc! Lirik-lirik mereka begitu indah dengan alunan melodi yang bikin terhanyut. Beberapa seperti Muse dan Coldplay nggak sembarangan menuliskan lirik, kadang mereka memasukkan ajakan serta isu tentang apa yang terjadi di dunia.

Musik klasik. Orkestra. Inggris merupakan salah satu negara awal mula berkembangnya musik klasik di dunia. Menyempatkan diri berkunjung ke salah satu opera dan teater di Inggris, seperti Shakespeare's Globe theater atau menonton pertunjukan orkestra dari London Philharmonic Orchestra pasti lengkap banget. Jalan-jalan menikmati indahnya kota London sambil mendengarkan lagu-lagu dari Muse dan Keane.... it is what you called peace :')

2) The Food
Jalan-jalan ke suatu negara, nggak boleh lupa untuk mencicipi makanan khas dan mengadakan acara kuliner sendiri! Ada banyak makanan khas seperti bagel, bakewell tart, kedgeree, yorkshire pudding, custard tart, dan haggis yang harus masuk ke dalam item list makanan yang harus di coba saat di Inggris. Contohnya Haggis, adalah makanan yang hanya bisa ditemukan di Inggris, merupakan makanan cacahan daging domba dan rempah, beserta sayuran yang dimasukkan ke lapisan perut domba, lalu di panggang. Makanan ini disajikan untuk merayakan hari-hari penting dan dimakan bersama-sama dengan keluarga. Katanya sih, rasanya enak banget. Jadi pengen coba walaupun penampilannya menyeramkan.

Haggis
Belum lagi begitu banyak food stall menjajakan berbagai macam varian camilan. Dan jangan lupa, jam 3 siang waktunya tea time! Cari kafe terdekat untuk mencoba kue dengan england tea, terus ngobrol sama cowok Inggris lulusan LSE (masih dibahas). Sepertinya kalau saya menetap di Inggris, berat badan akan naik.

1) The Football

CHELSEA, CHELSEA, MANCHESTER UNITED, LIVERPOOL, MANCHESTER CITY, ARSENAL, TOTTENHAM! Negara ini dipenuhi pria-pria inggris beraksen yang berbakat dan bertalenta!!

Nama-nama di atas, bukan tempat perkumpulan cowok-cowok inggris tampan biasa. Nama-nama (yang hampir seluruh dunia kenal dan tahu) adalah klub sepakbola asal Inggris! Ke Inggris, nggak afdol banget kalau nggak mengunjungi stadium masing-masing klub papan atas tersebut. Contohnya, Stamford Bridge. Stadium maha karya tempat the blues, Jose Mourinho dan para suporternya bernaung. Atau ke Old Trafford, foto-foto dan teriak di stadium. Kalau pas momennya, kita bisa nonton pertandingan klub kesayangan pas berkunjung di Inggris. Buat saya, bisa datang ke Inggris bertepatan dengan match Chelsea lawan Liverpool di Stamford Bridge itu udah lengkap harapan hidup. Selengkap itu. Apalagi kalau Chelsea yang menang. Momen bisa dukung tim kesayangan bareng-bareng suporter lainnya di stadium tim kesayangan..... maka nikmat mana yang kau lupakan?

Kebayang suara gegap gempita sorakan stadion :')
Well, 7 hal di atas saya tuliskan dengan luapan emosi kesenangan dan harapan. Menulisnya butuh perjuangan karena saya harus berkali-kali menahan diri untuk tidak berlebihan dalam menulis dan memasukkan begitu banyak foto ke dalam tulisan. 7 hal di atas adalah kumpulan hal yang saya sukai dari Inggris dan membuat Inggris menjadi salah satu negara impian untuk dikunjungi, dalam hidup saya. Selain di kunjungi, saya juga berencana untuk dapat menuntut ilmu di Inggris, belajar disana, dan kembali ke Indonesia untuk kembali mengabdi. Jadi, kalau disimpulkan dari 7 hal di atas, kenapa saya harus ke Inggris adalah ada cowok beraksen british lulusan LSE penggemar Chelsea, yang mungkin dari keluarga kerajaan, ingin mengajak saya berkeliling dan menikmati kota diiringi alunan lagu klasik dan band era 90's. Itu kenapa saya harus ke Inggris. There's someone waiting for me, in London.

lol.

Nah, biar mimpi ke Inggris bisa terwujud, ada cara gampang! Tinggal makan dan selfie bareng misterpotato yang enak banget kayak saya bisa bikin kalian (dan saya) jalan-jalan ke Inggris gratis plus jalannya sama kokoh Alex ganteng. Semoga keseruan makan mister potato bisa berujung dengan jalan-jalan ke #InggrisGratis amin!

Keseruan makan Mister Potato semoga bisa berujung #InggrisGratis amin!

26.5.14

Yey (?)

Last week was really a good one. I have many good opportunities to move forward. Should I tell you?

My professor gave his recommendation for me to work in Bank Indonesia after I visited him in his office to supervised my writings. I really happy to hear that and still didn't believe it. It just happened when I told him my passion, my path, my dream job, and he found out that I just matched with one of the position in BI.

Well, after that still many revisions in my writings have to be done. I promised I will do it after Friday (but seems there's no Saturday and Sunday because I don't know what I have done in those days because suddenly it's already Monday again?!)

I was being a challenger in a very good business competition of international bank. I met many friends and memories in one day. The challenges was really tough and full of excitement. The reason of my seriousness to join is not only because of the prize (USD 40,000 and intern in NYC) but also the development program they offered was so interesting. I just selected to be one of the national challenger, competes with another 29 students all around Indonesia (they were really nice and smart). I can't wait to compete with them again. IT JUST SO FUN!!

anywaaaay, I will postponed meet my professot again since I am not ready yet. I promise the next meeting is the last one before I will go to the present it in front of judges. Bye night!

*ps: I just finished watching reality show called "the romantic and idol" and it showed me the reason people going out and dating. I just like the idea, to know more people, their thought, kindness and so on without have to be dealed with relationships things. It just so human needed.

12.5.14

I used to be a lonely girl

Sejak kapan gue minta perhatian sama orang-orang? Harusnya gue biasa-biasa aja kalau nggak diperhatiin orang, biasanya juga gue fine aja kalau nggak ditemenin ke suatu tempat sama teman. Biasanya kalau diperhatiin atau dilihat sama orang, gue bakal risih dan marah besar. And what happened recently is out of my usual personality. Apakah ini efek dari magang luar biasa kemarin? Gue merasa banyak perubahan di diri gue dan lebih cenderung ke negatif.

Padahal sikap gue yang dulu udah ideal, nyaman buat gue. Gue selalu suka bepergian sendiri dan menemukan stranger out of nowhere untuk diajak diskusi atau ngobrol ngalor ngidul. Gue selalu suka menyendiri dan berkreasi di dunia imajiner gue. Gue nggak pernah mau bergantung sama orang dan diperhatikan orang.

Cuma akhir-akhir ini, apa-apa jadi bergantunf orang lain. Kalau nggak ada yang nemenin jadinya nggak mau gerak untuk ngerjain hal tersebut. Jadinya gue ngerasa gue berubah ke hal negatif: GAK INDEPENDEN LAGI?!

EVEN AKHIR AKHIR INI MIKIRIN NIKAH GAK YA?! oh god. Faktor umur emang menyeramkan. Tapi untungnya gue cepet berbenah diri. Kemarin seharian gue terapi dan cuci otak, cari pembenaran jati diri lewat film-film dan buku. Untunglah akhirnya bisa grasp my old self.

Sekarang lagi nyendiri, dan fokus ke diri gue sendiri lagi akhirnya. I love myself now

8.5.14

BISMILLAH YAA

I can not believe my own self for what I have really done for these two weeks: I just will finish my internship report, YEAY!

I am writing chapter 4 which is the analysis part, it takes more time than I thought before. And the best part is I will meet my dosen pembimbing for fix my writing. I hope tomorrow I will get valuable insights and good memories, and also many words typed in. Cross finger!!! I will prepare my writing for tomorrow schedule.

PS: you will never know what will happen. I just really doubt about Jokowi things and suddenly yesterday my friend asked me to join her meet Jokowi and gather with her in PDI-P event. I agreed just want to see what is the thing that we will get from there (she said about nationalist things and Soekarno? hahahaha wtf)

5.5.14

.......

Menurutku, dunia di luar sana terasa lebih indah dan menantang, bisa membuatku setidaknya bebas dan tidak terkurung dibandingkan bila di rumah.

Di rumah, aku selalu merasa ingin bunuh diri. Tidak sekali dua kali aku ingin rasanya mati atau membayangkan diriku loncat ketika kereta sedang melintas. Ingin melenyapkan diri seketika, karena kurasa semua orang juga tidak menginginkan keberadaanku.

Ketika aku ada, aku hanya membuat orangtuaku marah, kesal, dan sedih. Aku tidak bermaksud begitu, hanya watakku yang keras kadang membuat mereka yang halus hatinya menjadi marah. Tapi melihat mereka marah dan sedih membuatku menangis di dalam hati dan semakin benci kepada diri sendiri beribu kali. Ingin rasanya aku lenyap, karena kurasa ketika aku tiada, beban mereka juga seketika akan hilang. Aku rasa mereka akan lebih bahagia kalau aku tidak pernah lahir di dunia.

Aku anak pertama dari empat bersaudara. Dari kecil aku sudah menjadi seorang kakak yang dilatih untuk mandiri dan mengemban tanggung jawab. Aku berwatak keras karena aku harus lebih kuat menghadapi segalanya; teriakan mama, pukulan ikat pinggang papa, cacian teman sekelas, dan beratnya perjalanan ke sekolah. Aku terbiasa lepas mengarungi kerasnya dunia sedari kecil dan aku haus akan kasih sayang orangtuaku. Kata-kata mereka selalu sama "kamu sudah besar, untuk apa kami bantu" dan aku dengan bodohnya selalu berharap suatu hari mereka akan lebih peduli denganku. Memberikan sedikit kasih sayang dan perhatian kepadaku, karena aku tidak sekuat itu.

Kadang aku menikmati keadaan diri ketika tergeletak sakit di rumah. Bukan di rumah sakit. Walaupun mama akan sibuk marah-marah kepadaku kenapa aku sakit dan menyusahkan dia, tapi kasih sayangnya akhirnya bisa tercurahkan kepadaku dan perhatiannya bisa penuh. Aku senang walaupun harus sakit.

Kadang kutunjukkan rasa inginku untuk diperhatikan dengan sedikit manja. Tapi setiap kali kulakukan, mama pasti marah besar; katanya aku tidak tahu diri, selalu meminta-minta, tidak pernah bersyukur, nggak pernah puji masakan.. dan sebagainya. Padahal, aku hanya meminta, kalau tidak dikabulkan tidak apa.. beliau tidak usah marah dan sedih seperti itu.. aku jadi ingin bunuh diri dibuatnya.

Barusan juga aku dengan bodohnya minta dibelikan nasi goreng ketimbang makan ayam gulainya. Mama kecewa dan aku berargumen, membuat beliau makin menjadi. Kini aku kenyang tapi penuh dengan penyesalan, juga rasa ingin bunuh diri yang semakin membuncah. Bukannya apa, bukannya tak beragama. Tapi rasanya kalau orangtua sudah bilang tidak butuh, menyesal membesarkan anak, dan mencaci-maki anak sendiri.... untuk apa aku disini? Buat apa aku sukses nanti kalau orangtua saja sudah benci denganku?

Aku tidak sempat memikirkan hal lain seperti pacar, teman, dan kesenangan. Segala kesakitan ketika aku pulang ke rumah semuanya memenuhi kepalaku. Kalau bisa, aku ingin terbang dan pergi jauh dari sini. Aku tidak ingin mengecewakan orangtuaku lagi dan aku juga tidak ingin terus menerus mempunyai keinginan untuk bunuh diri. Aku ingin pergi dari sini, jauh... jauh...

2.5.14

Back again :D

You know, sometimes when I re-read what I have written here, it was look so horrible and sad; because the reality is not that bad. actually. for example, yesterday's post. Oh come on, you girl, you just trapped in your own pessimist thought because you wanted to pity your own self, right?

because today I just celebrated my birthday with my two best girls in the world. they are just awesome. they will be my everything because I could share everything and anything with them. Every sadness, happiness, I don't have to be naive with them. If you asked me, who will know me the best and my true self, I will answer that they are the one will get it right. meanwhile, my best friend in campus really doesn't remember my birthday and actually spent a whole day with me, without any care (I just will forget about this thing because it will be too childish to make about forget my birthday to be argued between best friend, I am mature, I will make it case closed only for her).

And I just met my old heart crush whom so stupid doing flirty action, again. what are you doing, dude? I am so focus with my thesis and you wanted to start a relationship? My brain is work like a one door system. If I wanted to focus in one thing, I will close the other door for everything else. Like that. So, if he lucky enough, maybe we will close again, maybe. I just so hopeless nowadays, seeing all of my friend have the one to care about while I do not know with who and what will I care about hahahahahhaha just want to try before going so serious in workplace, you know.

I think it will be harder to find relationship partner in work place, because they are soooooo fake people. I will not believe people that I met in work place. It will be better to get from your solo vacation and travelling, someone stranger helps you and get to know you from your conversation along the journey, what a nice (i know it just some piece of scene of europe documentary film).

to sum up: i am happy today. full of blessing and I will going to Scholarship fair to visit some cool stuff, europe documentary film festival to visit my brother, and watching spidey!! not to forget: writing that thesis. semangat!

1.5.14

21yrs

Selamat Ulang Tahun!
you fucking egoist and heartless of human! well, I have to say that once in a year, maybe? to remind my self that I have to, at least, more down to earth and open personality?

I dont know. Today birthday is the worse. My dad neglect me. My brother won't give any birthday message. Everyone doesn't talk with me. My bestfriends forget my birthday. And I feel so home sick because I no longer know where home is. I just want to go outside because it is so uncomfortable to stay at home.

I am planny my self to celebrate my own birthday later today while I go outside for workout a little. I want to buy a cake and nice shirt by myself. Rewarding my self to be strong enough to live until 21 years. Motivate my self to work harder for this month in finishing the thesis. And telling my self to get more confidence and not down my self, comparing my self with other people.

I am just fine. I am so human. I will be okay. Everyone is everyone. Me is me. I will not compare my self again to everyone. I will going to get what is the best for me, based on my thought and my heart said. I will do that, definitely.

So tomorrow, I will visit Bandung. Just for quick escape.

29.4.14

Reach the end.

Counting days to my born day. I feel so thankful of the blessing that God have given to me until now.

I have tried many things in these four years. Organizations, experiences, competitions, events, parties, companies, and friendship. I was like a jumping-ant, going here and there without clear objective and lack of integrity. I have wasted much time and energy, but its turned out nothing. So I am here, standing in zero point like doing nothing in these all year. Pretending as it was not is so desperately, because I don't know why I have to become someone like this.

My relationship life is worse. I lost my everything to her (soon). And my best friends turns out not as just ordinary friend that even could not remember my birthday and always forget about me. my relationship with family is not as good either. Total chaos.

Sometimes I felt so thankfully if I had to work over hour, because I was needed to complete the job. No one needed me to be around them, in fact. I just pretending happy and everything is okay, but in inside, they are just so mean to do those things...

I am thinking to live by myself again and give up on marriage things (again). Relationship is hard to accomplish. Human is so hard to handle.


12.4.14

Evaluasi Diri (kesekian kalinya)

Lagi. Ketika aku dihadapkan oleh tanggung jawab dan deadline besar menunggu di depan, hati dan otak entah kenapa sinkron bekerja sama untuk tidak mau diajak kompromi, susah sekali untuk bisa digunakan. Pekerjaan yang harusnya selesai dari kemarin, sampai detik ini belum mulai dijalankan (walaupun deadline jam 12 AM nanti). Lagi-lagi Mama dari bawah berteriak "Apa Mama bilang, jangan suka mengundur-undur waktu kan, Kak!?"

Ya, Tahu sih Ma. Tapi rasanya ada alasan kenapa aku akhir-akhir seperti ini. Seperti tidak bersemangat dan kehilangan arah. Lately, Aku dihadapkan pada suatu pilihan untuk dijadikan keputusan: mau jadi apa dan mau kemana setelah ini semua selesai.

Yang jelas aku sudah mengambil keputusan bulat untuk lulus dengan laporan magang dan membuat pembimbingku bangga, kalau aku bisa menyelesaikan ini dengan tepat waktu dan juga laporan yang bagus, bukan ala kadarnya saja. Tapi setelah itu? Aku mau kemana dan bagaimana selalu menghantuiku. Disaat hatiku yang bergelut dengan kegalauan, tiba-tiba muncul teman lamaku membawa kabar tentang banyak hal, mengingatkan diriku dulu yang penuh dengan impian dan hasrat untuk meraih hal baru dan mencoba banyak hal selagi muda.

Aku seketika merasa tua dengan diriku saat ini. Ketika dulu aku banyak bermimpi, kini aku mengurung diri dan menahan semua perasaan serta keinginan yang dulu menggebu-gebu. Kalau diingat-ingat, aku selalu ingin merasakan menjadi pemain Flute (hingga sekarang, page untuk datang ke hompage Altus masih ada di samping Blogku, belum berubah dari tiga tahun yang lalu). Aku selalui ingin menjadi Tour-Guide disaat waktu senggang, mencoba datang ke Museum di saat hari Sabtu dan Minggu bermain hal-hal baru. Juga ikut kelas bahasa asing untuk mempersiapkan diri di musim depannya mengunjungi negara baru. Juga kerja part-time aneh-aneh supaya uang saku cukup. itu impianku, tapi yang hanya berujung impian semata. Saat melihat semua impianku ternyata tidak dapat kuraih dan malah melihat orang lain sukses melakukannya membuat diriku tergugu, diam sedih melihat diri sendiri. Betapa bahagianya dia bisa merasakan itu semua, sedangkan Aku hanya disini, berkutat dengan hal yang bahkan sampai saat ini aku tidak tahu apakah suka ataupun tidak.

Hidupku penuh dengan pergulatan, pergumulan batin. Ketika ditanya mau lanjut jurusan apa di S2 nanti, aku tidak tahu pasti apakah pilihan hatiku benar adanya. Apakah masa depan kelak bisa menerimaku dengan jurusan ini? Apakah benar pilihanku bisa membuatku masuk kedalam impianku dari dulu?

Aku rasa aku cocok melanjutkan bekerja di perusahaan konsultan asing. Hitung-hitung untuk persiapan dan pembelajaran diri sebelum aku masuk ke dalam lembaga negara. Aku ingin menjadi staf kepresidenan atau bergabung di UKP4, membantu pemerintah memperbaiki sistem negara dengan ide-ide brilian. Tapi kalau ditanya aku mau lanjut kuliah dimana dan apa, aku akan menjawab dengan lantang: Aku mau ke London School of Economics jurusan Msc Environmental Economics! Lalu bagaimana bisa? Backgroundku sekarang, pekerjaan yang akan aku emban, tujuan akhir kerja ku serta passionku di pendidikan memangnya bisa sinkron?

Dari awal memang aku seharusnya tidak di Accounting....... tapi sudah terlanjur basah.

2.4.14

I am okay :)

Somehow I don't want to share my bad things in front of public, I want to keep it for my self. But this feeling just so bad until I could not keep it by my self. And I just want people to learn from my failure, so they could avoid it and success way more good than me.

I just reached on level that I took my self to high, but not looking inside myself that my true self is not that high. I am too selfish and take everything too easy. So people judge me that I am not serious, or I was not serious back then. But the result already came out and time has never goes back. You could not change back your way and people's mind. All we could do is learn from mistake and swear that those things will never be happened again. NEVER. I promise until I will death, God I swear.

I really do want to take my self in failure hole again, because the upcoming thing is really high important that have not to be failure one, please. So I have to serious and persistent because my future is in this one month. Let's go!! Get back and let's do this!!!!

28.3.14

It hurts

Mom. I know I am so silly and bad. But I don't know that if I heard this kind of thing from people, it hurts me badly.

Mom. I was imagined my life that could be happy, live my own things freely without any hesitation and judgment from surround me. I shouldn't have to think what others thinking of me as long as I will deliver good things to them.

Mom. I thought that everyone was that kind and honest. There is not a glance to think that people will judge me so harshly like now.

Mom. You have told me that. But when it was happened to me, it IS really hurt. So bad.

But I know that from the start and I want to challenge my self, if I could find the place that accept my self as me, without me should use any poker face?

And I just got the result that this place is not the one I looking for. Not the one that could give me a freedom to think and deliberate things, to accept my own color mixed with them, reject creativity and bravery. I just wanted to try and just got the result that this one is not the one. But still after you engaged with them, you started to love the situation and comfortable with it. But I know that place is not the one... but I just felt so hurt.... rejected by this kind of thing.

One of them told me that I should go to a better place, to the fittest one with me and I should behave and adaptable with the situation more harder. Because still.. you are nothing. Nothing. You should be calm and read carefully the air to learn how to act.

Ah..... I should learn and move on. Because God already gave me this chance to learn first before involved with the real one. Because I have to success. I have to.

Semangat! :)

1.3.14

Old me

Looks like someone is having fun with his little heart falling in love with his new crush, his ideal type. And someone over here really got sick of it and wishing them a happy joyful relationship. I never knew that my imagination when I met her a long time ago and had a little chit-chat talking about him, and though that they maybe fitted together, now really happen that they DO together. for the sake of God, why you have to telling me before?

I don't know but he was really matters for me once and now I just wishing him happy. I do not know whether he will give me the invitation, if yes, so it must be a sad ending for my first love story, doesn't it? well, whatever.

--oOo--

Now going to the last month of being an intern, and I becomes more relax and enjoy the time I shared with them. But yesterday, when I was decided to (maybe I will accept the job offering), I read my write titled 'Last chapter and new hope' and I was shocked that what I just wanted to do really going reverse to my old self. and I feel so shame with that. because I forgot with my own promise and principle, I just come here without thinking twice and pessimistic.

So, I made a conclusion, a really better one.

23.2.14

YES!

Already two months being an intern and I am still haven't start my writing for the proposal yet. But I promise I will start it this week, because in Thursday I will attend campus meeting for internship proposal and I will set the due date for mine in Thursday, so I could propose my topic proposal to my professor in that day.

So, another busy week has been passed and many challenges I have been through. Thank God that I could survive until now and suprisingly, I enjoyed it. Not that much but still, I could do it more relax and calm.

For this week goal, I will set it for my internship proposal, exchange form and competition CV submitted. I do not want to waste my precious time only in internship but also my campus life. There's still many chances under my eyes and I could catch it soon. So, Wish me luck guys!

18.2.14

:"(

I, do not know, to whom I should share the story. but this feeling was really suck!
I never want to be neglected and be the second of the list, or to be pitied by others or something like that. I, am such a person who does not want to be just another people, I am very unique, if you realized it. But in here, yes, I just covered by others and I could not shine, spread my own color, and show them what I could do for them. In fact, they also do not want to believe in me and seems like just rely on the other intern. So you know, I was really sad with my condition. So stress. I feel inferior and not confident with my ability, anymore because of this. I really want to resign from this job but I really rely my internship report in this internship. Oh God.......................................... I wanna cry.

15.2.14

What you are up to?

At the time when you could hear Adzan voice in the evening, at that time you have to stop everything and anything you do and start to wash your face, hand, hair and feet (wudhu) to get a pray, in a Moeslim way, Shalat. But you know, I am bad at these kind of things and seems like I've often pray nowadays. Like today, my Mom scolded me because I was not stop my things when the Adzan finished. Even she asked me the words that puzzled me "My daughter, what are you looking for in this world?" and I just smile.

I just smile because I still do not know. I even have declared I do not want to be married and have a son/daughter. I even stated that I want to be alone, want to work, achieved a top of global company, rule the world and die in peace. But still, I don't know what am I up to until I dare to be someone like that.

It still puzzled me.

11.2.14

Strive back

Hi, boredom

I have to strive back any guilty and unlikely pleasant feeling of being employee. Now I have been working for a month and those feeling come over me, since my new team not really as enjoy as the old team, I now know what is the boredom feeling is.
Because not only happiness and sweet taste that could you taste in this life, my senior told me that the reality just come and I have to face it. As you have to know, I always complain and told my team to pull me back to their team. But they just told me those things above this line, that this is the reality, that I have to survive, that this is the internship. You have to taste the sweetness and bitterness being an employee.

A week in this team already taught me to more strong and be professional. I have to rely on my attitude because the attitude really makes a big difference if you are an employee. Not only just your technical skill and brain, you have to know when and how to response for any-case.

In Saturday, I was slept over in my friend’s board room. When we had lunch, we talked many things for the future, like we had to open our heart and be prepared for the wedding etc, ready for installment for car and apartment, future office and master. I have to be mature, that I am now growing and already not a child anymore. I should be prepared like from now.
I should not be a naïve in situation like this. I have to dare to face it. If I said I hate to be mature, yes I am. But this is the reality. This is it. What I should do is to find my path, the suit one with me so I should not strive and struggle much because of I enjoy it. And I knew that this one is not the one that I want to find.
I don’t know what happen in the next post. Just hope for the best.

20.1.14

2nd Week

Hi from Pangkal Pinang, everyone!
 
I just finished my second week working in here and first week joined in the second team as auditor of big goverment-owned mining company in this island. and one word that could describe my feeling as their VE is WONDERFUL!
 
I am writing this post actually on Monday morning, still have not take a bath because I just arrived from my overhour work in Sunday. The point is I don't get any hard feeling to work with them in Sunday because the team itself was really comfortable to work with. I really enjoy going out and help them. All of them is just like my own friends (just after two days met). After all, the-very-fast-adaptation of me was really dedicated from my very kind senior associate, assistant manager, my senior manager, and last but not least my partner: second associate of this team. They are really funny, friendly, kind, and generous.
 
I am so happy, they are really care of me. They let me to EAT any food available there and pick my own choice of snack and drinks, even after that they will make fun of me because I eat like a fat-pig (I don't know why my appetite getting bigger after join their team, from the previous one, I just so normal and eat like a princess :p). Just then, They teased me because I told them that I have a special friend in Japan and they didn't believe me, until check my handphone, teasing me like a baby. But....... I enjoyed it anyway because that's the way to get closer in short time, even you can value it as ineffective thing of client's fund but that's valuable to strengthen our work team.
 
I also learned many lesson of audit, communication, negotiation. etc. And I am still searching about my theme of internship report because so many task that I have already done but it just, hmm, not a big part if you want to jot them down in your final paper. Just, please, stay pray for my graduation in this year. I really want to set this internship session as serious one because it holds my future. the report ended and I want to sleep asap because this morning I will start my day with meeting with client in this island.
 
ciao!

12.1.14

1st week

Hey. I will post quick update about my intern life.

I was recruited to intern in one of big four of auditing firm and got oil and mining industries as our team client. my first client is a big multinational oil company which headquartered in main capital. Luckily, my first ever team was really great, they were so nice and gave me many advice related my final task for graduate. So, yes, I am so excited with my second team soon. I will meet my new team tomorrow and next week I will move to Bangka Belitung island to work at client's company (you can guess what company I get).

I can't wait!

4.1.14

Training start and end so soon.

Saturday. Thank god you make this day exist between seven days in a week. I found that I will get pleasure and me time only in this day, wherever I am, I will make my Saturday going productively and enjoyable. However, two days ago I joined my first ever training in my internship company (guess-where-it-is-like-everyone-should-has-already-known) and it's finished, wrapped up, with my head still have no idea what am I get from this latest day? But, truthfully, the latest trainer was mentored us like a speedy hell without any space in her/his words. And I bet from my observation with the trainees, most of them couldn't understand the whole program that had been taught. no blame and no offense. Those are just bold the remark that my time is reach its end, the day after tomorrow we will gather up in the office and meet our team manager and directly work soon with all of the stuff.

while I am still confused with my thesis topic, and my professor asked me to call him in Monday. I have to be strong enough  to face the wonderful Monday (6/1), later.

Cheers!

I already rent a room near my office with my friend. So in a mean time, I will move to Kuningan city. 
See what's life I will get on later :)

1.1.14

......

Hey. It's kinda tough lately, I have so much thought talking each other in my mind and it's a little crazy, I meant, I am crazy because stressful mind! You never know the only cure of this disease is motivation. Yes, motivation is enough to relieve your stress. Friend(s) in this case, help a lot! With their perspectives and thoughtful mind, information and sweet support could encourage you and boost your mood. I never knew that, finally, I really think I am so weak.

Even I had a conclusion that when I pay a visit to bookstore, please keep in your mind to find a good motivation book that could help me get out from this stressful minded. Yes, I am so pathetic lately. And finding some of my friends have been graduated, really really adding so much hurt but at the same time, striking me to do more faster and motivate me to more focus in my goal this year.

Uh, yeah. I have to go. Tomorrow is my first day being an intern. Wish me a tons of luck, guys!

P.S: Thank you so much for YOU, yes you whom care a lot and really like my writings until willing to visit my blog and read all of my writings. Thank you and don't forget to leave me a comment if you want to. Finding a way to keep maintain with you guys. I will write a lot from now on since many of you asked for it. Happy holiday and keep fighting!

Happy New Year 2014!

Tidak ada kata-kata yang tepat untuk menjelaskan betapa bersyukurnya gue atas kelimpahan rezeki, kesempatan, pengalaman dan pelajaran di tahun 2013 selain Alhamdulillah dan Terima Kasih. Benar-benar merupakan tahun terbaik dalam hidup gue. Di penghujung tahun, ternyata keluarga gue harus melewati masa-masa pergantian tahun dengan sedikit musibah: adik bungsu masuk rumah sakit karena gejala tipes dan mama harus sakit karena kecapaian dan salah makan. Jadilah malam tahun baru gue lewati sendirian di rumah dan sudah di atas kasur dari jam sepuluh malam. Bunyi terompet dan letupan kembang api di atas atap rumah menambah kegalauan dan kekesalan hati (masih terus mikirin skripsian dan magang yang nggak jelas kesimpulannya gimana). Jam 00.00 nggak sengaja kebangun karena suara gaduh luar biasa dari ratusan bunyi kembang api dan gue kaget (sekarang) apa yang gue lakukan pas bangun liat jam di screen handphone waktu itu: berdoa baca Al-Fatihah! (mungkin tekanan skripsi dan magang amat sangat luar biasa sampai mendorong sisi reliji gue jadi naik) dan kemudian kembali tidur.
***
Pagi harinya gue ada janji sama salah satu teman yang kebetulan juga magang dan skripsi, sama-sama keterima di perusahaan yang sama dalam periode yang sama, buat cari kosan bareng. Keliling daerah Kuningan selama empat jam, akhirnya kita nemuin kosan dengan harga "masuk akal", bersih, dan fasilitas lengkap. Walaupun nggak sebagus kosan yang deket kampus UI dan harga yang sangat mahal, semoga pengorbanan gue ini bisa membantu sedikit buat nambah motivasi menyelesaikan skripsi plus meningkatkan performa gue pas magang. Biar kena dua-duanya gitu, amin (bisa apa nggak ya?)
***
Apapun resolusi yang gue canangkan untuk tahun 2014, I do really really hope that I could be graduated in July 2014 whether with thesis or internship report. I do not care but I hope I could, at least, give my contribution to my university and my country with my last result as student.

Apapun yang akan gue lakukan setelah itu, gue janji gue akan menyempatkan waktu untuk mengunjungi Jepang atau Thailand/ Vietnam sebelum memulai jenjang karir, entah itu sebagai karyawan swasta di perusahaan konsultan, bank multinasional, perusahaan minyak asing atau pegawai negeri sipil di kementrian atau bank negara. Gue akan berusaha sekeras yang gue punya untuk membuat dan memilih jalan yang terbaik, biar kedepan gue nggak akan menyesal saat melihat kebelakang.

Apapun nanti, dan apapun itu, gue akan berusaha menjadi pribadi yang lebih baik. Yang terus berusaha belajar di setiap waktu dan detik gue lalui, entah melalui buku, kejadian, teman-teman, ataupun lingkungan. Apapun itu, gue pengen di penghujung tahun depan, gue bisa memiliki tabungan yang cukup untuk memulai hidup mandiri dan bisa kasih sedikit kebahagiaan ke keluarga, ke Papa dan Mama.

Apapun itu, pendidikan nggak akan berhenti sampai di sini aja. Gue yakin, tahun depan walaupun banyak yang harus gue lakukan, gue akan berusaha untuk menyicil keperluan serta dokumen biar bisa lanjutin studi gue ke tempat yang gue cita-citakan dari dulu, London.

Apapun itu, selalu ingat Allah dan lakukan Shalat lima waktu. Apapun itu. Karena sekeras apapun usaha dan niat, kalau yang diatas tidak memberikan ridhonya, Kun Fayakun, semuanya akan menghilang dan sia-sia. Jadi..... mari berusaha!!

Let's start our 365 pages in 2014 with full of happiness, joy and achievements! Bismillah!