24.10.12

love her

Well, I'm on the top of my mood to write now even tomorrow I will face advanced financial accounting exam that as more I learn it as more I feel stupid and desperate. So, let's write something!

Err, I want to bring up a topic about sister complex. As you could see (if you have read my previous posts) I'm in love with my little sister named Kyla. Now she is five-half years old and for me, she is the bravest, the boldest, the prettiest child ever in my life. She always listen my advices and critics. Also sometimes follow my behavior which is not good.

It is a memorable moments when spending my time with her. Her voices, smiles, stares, touches, even laughs really give my life a color since I drained of energy because hectic activities in campus. She always bring her randomness and brightness, make me smile! because of that, sometimes I (realized) that I'm too much care of her, not as her sister, but more as her mother. My mom knows it and she just permit me to do so. I don't know whether it's wrong or not but I enjoy this role so much, not as a mom but as sister who can give the best thing for her. I don't want her regret as she growing older. I want her thankful as she look at the past.

That's why I love to be suffered of sister complex
or I don't one of them?

Relationship of libertarian, atheist, and religion

There's lately something bothered me. About libertarian things, and their thinks.
For beginning I want to mention that I don't have any trouble with their opinions or genius ideas about God and freedom. I want to write about it because now most of my friends are considered by me as a libertarian and I assumed that once someone has a way of think as libertarian would fall as an atheist. This is my point. Atheist and Libertarian somehow has positive correlation. They somehow often open their thoughts in my timeline, and their just great as always. Genius and sophisticated people.

I never expected that I will think as theirs now. Your environment pushed yourself to think critical and sharp as time grower. We think and compare everything, everyone in everywhere. Your brain are forced to think everyday even when you're sleeping. So, I don't give you a statement that I am an Atheist-- no! please don't make me leave my beloved religion, but I think as libertarian so much now but never want to have a positive correlation like whole of my libertarian friends.

I have a conclusion reflected to some of thoughts of my friends. He is assumed that religion boundaries made people become stupid, but I am not agree with him. As you know, religion is a guide for us, people with their wild thoughts and wills. I couldn't imagine how miserable world will be if there's no religion. Who's brave to prevent us kill each other or stolen things that's not belong to us? and if science could explain this, who's made particles that comprised a mountain, plants, animals, rocks, even those a cellular of sun, galaxies, planet, black holes? You should find of how those packages of  things in our life described. Even sciences has their limits, even human how brave you are, will not have those limit.

But doesn't make the limit as your explains to argue for stop make efforts in pursue your goals.
That was just your stupidity, bro.
Don't make religion as an excuse

Your pals,
a libertarian too

17.10.12

Down me down

Is that me whom always think in pessimist way or the fact that I really surrounded with great people? I do not believe it that great people is so-this-great!

From toddler I always assumed that kids whom smart will no have their smart-part at the next level of school and so on and so on, but the fact is since you are smart from kids you always be a smart kid for ever.

And now I jumped in a environment that a whole of my friends are GENIUS that really genius! Genius in many ways, some of them maybe not brave stated in academics paper but genius in their acts! their histories! their way to compete, to leader, and to............... many things!

and I have no idea why I could stay in here while I'm not (please really) as genius as they are. Why god I should suffered to push my self aligned with them? Should I not have to push my self? but but I won't see them step a head of me, it will feel miserable, no?

Like, some of them counted in years will achieved CFA, Harvard, Ernst and Young also others of The Big Four, build some businesses, CPA, CPMA, others... others.....

and I am still confused. lend me your hand, god to lead me turn in right way. I do not want to feel sorry for decisions that I made in the past. Amin

16.10.12

VIP Tickets of LSG Fanmeeting from Vinglers!

Seriously? is there any chance for me to get (any) free ticket to meet up with my beloved Lee Seung Gi?
Oh God, why should every korean artist come at the same time? they eventually come on and on, don't give any break for us (korean fans) to save our money.

First, Super Junior and then SM Town. After that I saw Sungha Jung will hold private concert in Jakarta, I immediately reserve the ticket for that and after all of my money gone...... I saw my precious prince charming, Lee Seung Gi literally really will come to Jakarta at 2012 after last year cancelled his fans meeting?? IS THAT WE CALL BAD LUCK?!

Ah. Desperately sad... I don't have any money and I will sick of date passes by when hit 4th November. The venue also so close with my home... the fact that he got short distance with me but I even couldn't see him? I'm dying.....

BUT! BUT! After saw a post from Vingle I feel that I could spend my 4th Nov night with him! I optimist that I could! Oh thank god, there's a chance for me to see him. Please make it happen!

anyway, if anybody was happened a same trouble with me (that want to see your prince charming but do not have any money, just click the link!)

and this is the information, wish any of us get a tons of luck!

Salam Sejahtera Vinglers!
Buat kalian yang nonton Drama Korea "My Girlfriend is Gumiho" pasti kesengsem dengan aktor utamanya, Lee Seung Gi. Apalagi yang lagi nonton "The King 2 hearts". Guess what!! Vingle akan bagi-bagi dua (2) tiket gratis ke konser Tonight with Lee Seung Gi in Indonesia yang akan diadakan di Mall Taman Anggrek Jakarta pada tanggal 4 November ini! Yang perlu kamu lakukan: sebarkan event ini ke teman-teman kamu yang lain bahwa Vingle akan bagi-bagi 2 tiket kelas VIP gratis!
Vingle adalah sebuah platform komunitas penggemar untuk semua kesukaan kamu. Tidak akan ada misi, motivasi, dan Vingle, jika kami tidak menepati janji kami untuk mewadahi kesukaan semua penggemar dari seluruh dunia. Dengan alasan ini, kami ingin mengadakan event Lee Seung Gi ini untuk penggemar K-entertainment di Indonesia. Jadi, jangan lewatkan kesempatan ini jika kamu ingin merasakan pengalaman idola kesukaan kamu dari dekat!
Cara Partisipasi (1 entri wajib):
1. Share event ini di halaman Facebook dan Twitter kamu, dan tinggalkan link halaman Facebook dan Twitter kamu di kotak komentar. Contoh: https://www.facebook.com/0marian1
2. LIKE halaman Facebook kita http://www.facebook.com/fans.of.kpop.indonesia
Untuk kesempatan menang lebih besar (masing-masing 1 entri):
1. Share event ini di Facebook group kamu/fanpage kamu dan tinggalkan link halaman Facebook tersebut di kotak komentar.
2. Share event ini di blog pribadi kamu (tumblr, blogspot, Google+, Reddit, Livejournal, dll) dan tinggalkan link situs kamu di kotak komentar.
Kami akan mengumumkan pemenangnya pada tanggal 30 Oktober 2012 pukul 16:00 (WIB) di sini, Vingle, jadi jangan lupa untuk datang kembali! Semoga beruntung!

WISH I COULD MAKE IT HAPPEN TO SEE LEE SEUNG GI, THANKS VINGLERS FOR THE CHANCE, CHOOSE ME PLEASE! :D

Got-a-view

Selamat malam.

Disela-sela perhimpitan waktu antara ingin tidur-tiduran, belajar audit untuk midterm, dan makan malam entah kenapa jadi teringat kejadian beberapa minggu yang lalu-- yang saya rasa harus dituangkan disini, untuk mengingatkan saya beberapa tahun kedepan bahwa dulu sudah pernah diperingatkan akan hal apa yang akan terjadi bila saya tidak merubah kebiasaan yang selalu saya lakukan sekarang.

Jadi, sore hari di kampus beberapa waktu yang lalu saya terjebak hujan dan terpaksa menunggu hujan berhenti untuk bisa pulang. Maklum, saya paling tidak suka membawa payung, jadinya terpaksa saya duduk-duduk sebentar lagi di selasar bersama beberapa teman.

Tidak sengaja dan secara spontan, saya meminta salah satu teman saya yang memang sedang duduk dekat dengan saya untuk meramal tangan saya. Dia memang terkenal bisa meramal dan biasanya tokcer. Saya sih nggak kenal dia, cuma karena ngelihat dia lagi nggak ada kerjaan juga dan pasti tidak bisa menolak permintaan saya, saya berani meminta untuk diramal. Pikir saya sih iseng-iseng aja.

Hasil ramalannya secara keseluruhan bagus. Karir saya sangat bagus, menajadi orang penting dari puluhan perusahaan karena hobi loncat sana-sini. Pendidikan saya juga bagus, dan poin indahnya adalah saya berani mengambil jurusan yang tidak berhubungan dengan ekonomi, jadi mikir saya dewasa nanti memutuskan mengambil apa ya?

Tapi yang bikin sedih adalah ramalan dalam urusan kesehatan. Dia sedih banget pas baca garis tangan saya, katanya terlalu tidak terlihat untuk garis kesehatannya, dia bilang nanti dewasa saya akan terserang penyakit dan terus sakit-sakitan. Dia nggak bilang umur saya pendek atau tidak karena dia bukan tuhan kan. Dan dia lihat, saya terlalu mengutamakan karir diatas kesehatan dan percintaan. Jadinya saya sering sakit karena mementingkan karir yang gemilang. Begitu juga percintaan, walaupun saya akhirnya menikah di usia yang terbilang lumayan tua, saya dinasihati..... berubah dari sekarang.

Oleh karena itu, saya harus bisa berubah!
Saya nggak mau nanti dewasa kaya tapi uangnya habis untuk biaya berobat ke rumah sakit. Saya juga tidak mau menikah dengan orang yang tidak saya cintai. Sedih banget rasanya masa depan nanti. Ah, doakan saja ya sehabis UTS ini saya bisa menepati janji untuk menjaga kesehatan.

Selamat belajar!